Vinkkejä hevosesi suorituskyvyn parantamiseen

Hevosomistajia kehotetaan usein valitsemaan hevosen pitopaikat tai talli huolellisesti. Väärän ilmapiirin, huonojen ympäristöjen ja/tai huonon tuulen, paljon draamaa, kaaosta, epäjohdonmukaisuuksia ja huonoja aikatauluja aiheuttavan stressin ja levottomuuden minimoimiseksi hevosladoista on poistettava.
Siksi uutta navetta valittaessa on tärkeää pohtia, minkä tyyppiset navetat sopivat parhaiten sinulle ja hevosellesi. Käytä aikaa ostaaksesi saatavilla olevat vaihtoehdot, ennen kuin tyydyt yhteen valintaan. Kun teet valintasi, muista, että kompromissit ovat oikeudenmukaisia, mutta uhraukset ovat kohtuuttomia. Varmista, että sijoitat navettaan, joka tuo rahallesi vastinetta.

1. Talli ja vuodevaatteet

Tallien ja kuivikkeiden kunto voi vaikuttaa hevosen omistajiin, samoin kuin varsinaiseen hevoseen. Siksi kojussa tulee olla riittävä ilmanvaihto ja luonnonvalo. Tyypillisesti hevosen koon pitäisi vaikuttaa tallin koon valintaan.
Siitä huolimatta suurin osa hevosista suosii 12’x12′ tai suurempia tallia. Sopiva kattokoko lisää merkittävästi sekä tallin ilmanvaihtoa että hevosen mukavuutta. Monet nykyaikaiset kojut on varustettu paksuilla kumimatoilla, mikä tarkoittaa, että vuodevaatteita ei saa käyttää pehmusteena, vaan imeytymiseen. Näin ollen vuodevaatteiden laatu ja määrä eivät ole niin iso ongelma.

2. Valmentaja

Hevosellesi oikean valmentajan löytämisen tärkeyttä ei voi liioitella. Muista, että eri valmentajat toimivat parhaiten eri hevosten kanssa. Varmista lisäksi, että valitsemasi valmentaja käyttää tekniikoita, jotka auttavat saavuttamaan asettamasi tavoitteet. Siksi, jos sinusta tuntuu, että hevosesi tarvitsee hieman enemmän työntämistä, on suositeltavaa löytää itsevarma valmentaja, joka pystyy tuomaan menestyksekkäästi uusia haasteita.
Siitä huolimatta et ehkä ole paras henkilö tietämään hevosesi tarpeita. Ammattimainen apu sopii parhaiten hevosesi löytämiseen ja suosittelee parasta valmentajaa. Tehokas valmentaja on johdonmukainen ja selkeä, kuinka he kommunikoivat hevosesi kanssa.

Hevosomistajia kehotetaan usein valitsemaan hevosen pitopaikat tai talli huolellisesti. Väärän ilmapiirin, huonojen ympäristöjen ja/tai huonon tuulen, paljon draamaa, kaaosta, epäjohdonmukaisuuksia ja huonoja aikatauluja aiheuttavan stressin ja levottomuuden minimoimiseksi hevosladoista on poistettava. Siksi uutta navetta valittaessa on tärkeää pohtia, minkä tyyppiset navetat sopivat parhaiten sinulle ja hevosellesi. Käytä aikaa ostaaksesi saatavilla olevat vaihtoehdot, ennen kuin tyydyt…